mchi

Прес

Пендаровски: На 5 мај да излеземе и со својот глас да ја запечатиме нашата европска иднина, одиме заедно напред!

Драги сограѓани, Македонци, Албанци, Турци, Роми, Власи, Срби, Бошњаци, сите етнички заедници,

dbi

03.05.2019

ДКСК да отвори истрага како Мицкоски и Димовски од Владата добиле бизнис со хидроцентрали додека биле државни службеници

Во време кога Мицкоски бил советник за енергетика во Владата на Груевски, а Димовски извршувал висока функција во Министерството за транспорт и врски, нивната фирма „Енерготек ДОО Скопје“ од Владата добива 33.000 метри квадратни државно земјиште за изградба на хидроцентрала. Тоа е класичен судир на интереси.

dbi

02.05.2019

Пендаровски: Како претседател ќе поттикнувам политики што обезбедуваат унапредување и заштита на работничките права

Со новите законски измени обештетени се 10.700 илјади стечајци, кои долго време беа оставени без никаков надоместок.

dbi

01.05.2019

Шахпаска: Честит 1 мај, со одговорни политики обезбедуваме повисоки плати, нови работни места и унапредување на работничките права

Честит први мај - Меѓународниот ден на трудот!

dbi

01.05.2019

Стево: Никогаш да не се повтори 27 април, да се обединиме и да продолжиме напред

Денешниот датум, 27 април, пред две години на овој ден, ја имавме една од најгрдите епизоди воопшто во историјата на модерна Република Македонија

dbi

27.04.2019

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени