Организација

Претседател на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија е Зоран Заев.

Заменик на претседателот е Радмила Шекеринска.

Генерален секретар на СДСМ е Љупчо Николовски.

СДСМ има пет потпретседатели за кои повеќе можете да прочитате на следниот линк.

Органите на партијата се:

  1. Конгрес
  2. Централен одбор
  3. Извршен одбор
  4. Надзорен одбор
  5. Градска организација на Скопје
  6. Општински организации
  7. Комисии

Повеќе за Социјалдемократската младина можете да прочитате на следниот линк.

За Форумот на жени можете да прочитате тука.

Пратеничката група на СДСМ во Собранието на Република Северна Македонија можете да ја најдете тука.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Организација
Последни објави