fbpx

Организационен секретар – Митко Трајчулески

Кратка биографија

 

Митко Трајчулески роден на 23.01.1980 година.

Националност: Влав

 

Образование:

Основно и средно образование завршува во Крушево. Високо образование завршува на Филолошкиот факултет, Универзитет Кирил и Методиј, Скопје. Во 2006 година завршува Специјализација за Слободно движење на стоки, слободно движење на луѓе и Социјална политика на ЕУ, Колеџ на Европа Бриж и Економски факултет Скопје. Во 2018 година се здобива со звање Магистар по меѓународна политика и дипломатија.

 

Обуки:

2009 година, Специјализација за јавни набавки, Обучувач за јавни набавки, Правен факултет Скопје, УСАИД и Биро за јавни набавки.

2010 година, Подобрување на менаџерска ефикасност, Институт за јавна администрација од Даблин, Ирска.

2012 година, Управување со ИПА претпристапна помош на ЕУ, ИПА тренинг центар.

 

Работен ангажман:

Професор по англиски јазик, 2003-2005

Секретаријат за европски прашања, Соработник во Сектор за подготовка на националната верзија на правото на ЕУ, 2005 – 2017

Министерство за транспорт и врски, шеф на кабинет, 2017-2020

Министерство за транспорт и врски, Државен секретар, 2020-

Претседател на Комитет за градежно земјиште, 2020-

 Управувачки одбор на Скретаријат на Транспортна заедница (ЕУ-Западен балкан), 2018-2019

 

Партиски активности:

Член на СДСМ од 1996 година. Активно учество во сите изборни циклуси од 1996 година до денес.

Претседател е на Комисија за транспорт и врски на СДСМ.