Пратеничка група

Пратеничка група во Собранието на Република Северна Македонија

 

Координатор на пратеничката група: 

Јован Митрески

Пратеници од СДСМ:
 1. Агим Муртезанов
 2. Александар Кирацовски
 3. Анета Симеска-Димоска
 4. Бетиане Китев
 5. Бети Рабаџиевска Наумовска
 6. Благојче Трпевски
 7. Далибор Богдановски
 8. Диме Велковски
 9. Жаклина Лазаревска
 10. Јагода Шахпаска
 11. Јован Митрески
 12. Катерина Кузмановска
 13. Кети Смилеска
 14. Костадин Ацевски
 15. Костадин Костадинов
 16. Лидија Тасевска
 17. Мери Лазарова
 18. Милева Ѓоргиева
 19. Мира Стојчевска
 20. Мухамед Зеќири
 21. Панче Иванов
 22. Ристе Ташев
 23. Сашко Атанасов
 24. Сашко Костов
 25. Славица Шуманска Митева
 26. Снежана Калеска Ванчева
 27. Тања Ковачев
 28. Татијана Лалчевска
 29. Татјана Прентовиќ
 30. Фросина Ташевска-Ременски
 31. Хари Локвенец
 32. Александар Филиповски
 33. Александра Цветковска

 

Пратеници од коалициските партнери:
 1. Алија Камбероски (ПЕИ)
 2. Горан Мисовски (НСДП)
 3. Ѓулумсер Касапи (Коалиција со граѓаните)
 4. Енес Ибрахим (ПДТ)
 5. Ивана Туфегџиќ (Коалиција со граѓаните)
 6. Илија Николовски (ПОПГ)
 7. Ирена Стефоска (Коалиција со граѓаните)
 8. Јулиана Николова (ЛДП)
 9. Лилјана Поповска (ДОМ)
 10. Маја Морачанин (ДОМ)
 11. Мирослав Јовановиќ (Српска странка во
 12. Македонија)
 13. Никица Корубин  (ЛДП)
 14. Рубин Земон (ПОЕН)
 15. Соња Мираковска (НСДП)
 16. Самка Ибраимоски (ПЦЕР)
 17. Ферид Мухиќ (Коалиција со граѓаните)