fbpx

Извршен одбор

Членови на извршниот одбор:

Ана Данева Маркова, докторка од Клиниката за гинекологија.

Даниела Колева актуелна пратеничка во Собранието, професорка по математика.

Милена Стефановиќ, доктор – инфектолог, директорка на Инфективна клиника.

Костадин Костадинов, економист и градоначалник на Струмица.

Рената Јајоска, советничка во Град Скопје, потпретседателка на Младите европски социјалисти.

Мелиса Ценовска Серафимовска, дипломиран економист.

Петре Шилегов, адвокат, поранешен градоначалник на Град Скопје.

Тања Томиќ, експерт по јавни политики.

Дарко Каевски, пратеник на СДСМ, поранешен претседател на СДММ.

Андреј Петров – поранешен генерален секретар на СДСМ, дерматолог, доцент и вонреден професор.

Ивона Кузмановиќ, советничка во Советот на општина Прилеп.

Костадин Ацевски, дипломиран инженер по електротехника.

Никола Рилак, поранешен потпретседател на СДММ.

Игор Бимбилоски, доктор по технички науки на Електро-техничкиот факултет на Универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје.