fbpx

Портпарол

Портпароли на СДСМ


Костадин Костадинов

Биографија на портпаролот Костадин Костадинов

Роден е на 22.03.1990 година во Струмица каде што живее и денеска. Дипломирал во 2011 година на Економскиот факултет при Универзитетот ФОН во Скопје.

Во 2017 година започнува со постдипломски студии, насока „Финансиски менаџмент“ на МИТ Универзитет во Скопје.

Своето работно искуство го започнува како млад бизнисмен во областа на градежништвото и претприемништвото со сопствена компанија.

Посветен да придонесе за развој на своето родно место и интересот на своите сограѓани, од 2013 до 2016 година бил советник во Совет на Општина Струмица.

Бил претседател на подмладокот на СДСМ во Струмица во периодот од 2010 до 2018 година.
Во февруари 2017 година Костадинов ја презема функцијата вршител на должност Градоначалник на Општина Струмица којашто ја извршува до ноември 2017 година.

Од 2017 година Костадинов е пратеник во Собранието на Република Северна Македонија од СДСМ и коалицијата.
Зборува англиски јазик, а добро го владее и турскиот јазик.

Контакт информации на портпарлот на СДСМ, Костадин Костадинов:
Телефон: +389 (0) 75 207 451

Е-маил адреси: kostadin.kostadinov@sdsm.org.mk

kosta.kostadinov@yahoo.com

Twitter: https://twitter.com/kostadinkosta1
FB: https://www.facebook.com/kosta.kostadinov.18


Богданка Кузеска

Биографија на портпаролката Богданка Кузеска

Богданка Кузеска е долгогодишна новинарка во печатени и електронски медиуми.  

Својата медиумска кариера ја започнува од нејзина рана возраст, кога за прв пат на 13 години води и уредува своја сопствена емисија на државното радио Струга, за подоцна да продолжи во приватни радио станици, каде континуирано работи повеќе години. 

Во 2004 година станува дел од редакцијата на дневниот весник “Шпиц”, за подоцна во 2006 година да ја продолжи својата кариера во националната телевизија Канал 5 , каде работи на теми поврзани со корупција и криминал и како новинар – репортер известува за состојбите во правосудството, одбраната и внатрешните работи. 

Во 2010 година својата работа ја продолжува во А1 телевизија каде останува се до нејзиното насилно затворање во 2011 година. 

Истата година, се приклучува на редакцијата на тогаш новоотворената  телевизија ТВ 24, каде работи како новинар и уредник, а од 2013 и главен и одговорен уредник. 

Во меѓувреме е соработник во британската новинска агенција CEN,  преку којашто соработува со реномираните електронски изданија на Daily Mail и MailOnline, Guardian, the Mirror, Metro, the Sun и др, а во 2014 година започнува со работа во центарот за комуникации на СДСМ. 

Во текот на новинарската кариера учествувала на повеќе обуки и семинари во државата и надвор од неа, организирани од меѓународни институции и амбасадата на САД, од областа на борбата против корупцијата и криминалот, истражувачко новинарство,  етика во работењето, како и обуки организирани од Reuters за објективно, непристрасно и професионално известување. 

Зборува англиски и италијански јазик, а има солидни познавања од албански и шпански јазик.  

Таа е сопруга и мајка на две деца.

Контакт информации на портпарлката на СДСМ, Богданка Кузеска:

Телефон: +389 (0) 77 543 846

Е-маил адреси:

FB: Богданка КузескаПокрај портпаролот на СДСМ, за информации, политички ставови и други прашања од интерес на јавноста, на медиумите и медиумските работници на располагање им стојат и лицата задолжени за односи со јавноста во Центарот за комуникации со јавноста на СДСМ:

Александар Поповски, координатор на Центарот за комуникации на СДСМ
Телефон: +389 (0) 71 231 153
Е маил: aleksandar.popovski@sdsm.org.mk

Бранислав Ѓорѓевски, координатор на прес тимот во рамки на Центарот за комуникации
Телефон: +389 (0) 75 641 566
Е маил: branislav.gjorgjevski@sdsm.org.mk

За други инфомации и технички прашања може да се обратите и до прес офицерот на канцеларијата на портпаролот:

Стефан Васев, офицер за комуникации, канцеларија на портпарол
Телефон: +389 (0) 70 466 697
Е -маил: stefan.vasev@sdsm.org.mk