fbpx

Интервју на претседателот на СДММ, Марко Михаилоски за Фактор.мк

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Подмладокот на СДСМ неодамна го избра Марко Михаилоски за претседател кој ќе биде гласот на младите членови во креирањето на политики намери за подобрување на студентскиот стандард, но и прашања за итните реформи кои треба да ја вратат довербата во институциите.

Михаилоски смета дека за младите многу поважни се прашањата за функционален систем и економски можности, како и забрзување на процесот за зачленување во ЕУ.

Михаилоски како претседател на СДММ ќе се залага за подобрување на вклученоста на младите во носењето одлуки и справување со КОВИД-19 пандемијата.

Целото интервју прочитајте го на Фактор.мк