fbpx

Заев во интервју за МКД: Предлозите за август или септември се предлози воопшто да нема избори, за тогаш СЗО најавува нов бран на вирусот

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Секое одолжување на изборите е на штета на здравјето на граѓаните, на штета на економијата и на демократијата. Лесно е да се направи разлика меѓу оние што само се повикуваат на здравјето и оние што преземаат конкретни чекори да го заштитат, вели лидерот на СДСМ, Зоран Заев во интервју за МКД.мк.

На европскиот пат очекува поддршка од Бугарија и додава дека знае оти времето на кочење и блокади е зад нас. „Македонскиот јазик е затворено прашање, и на научно и на политичко поле. Нашиот македонски јазик е реалност, ние сме македонски народ, кој зборува македонски јазик, јасно е како ден”, вели Заев. 

Целото интервју прочитајте го на следниот ЛИНК.