Шекеринска од Битола: 34.000 домаќинства и 65.000 деца ќе ги опфатиме со закони за нова економска помош

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Соопштение за јавност

34.000 домаќинства ќе ги опфатиме со гаранцијата за минимална поддршка и помош. 65.000 деца ќе добијат подобро детство и образование, како резултат на детската помош која влегува во семејните буџети.

Ако во овие двеипол години покажавме дека сакаме да градиме праведна држава, и покажавме дека може да се обезбеди.

Во третиот столб – грижа за сите покажавме многу! За само три години ја зголемивме за 300% социјалната поддршка која што ја добиваат најзагрозените семејства.