fbpx

Заев на средба со стечајци во Куманово: 12.000 стечајни работници денес добиваат месечен надомест од 8.000 денари, ќе добијат и домашна платежна картичка од 9.000 денари

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

„Векот сте го дале за татковината. Нечесно е да останете, вие стечајните работници без примања. Затоа воведовме 8.000 денари месечен надомест за 12.000 стечајни работници за да имаат со што да го минат месецот. Тоа е фер и правично општество“, им порача претседателот Заев на стечајните работници во Куманово.

Претседателот Заев истакна дека и стечајните работници во следниот период ќе добијат домашна платежна картичка од 9.000 денари и додаде дека во изминатите две и пол години, Владата предводена од СДСМ докажа што е вистинска грижа за народот, за сите граѓани.

„Докажавме дека има пари во нашата земја за граѓаните. Ја воведовме социјалната пензија. Социјалната помош ја зголемивме за 300 отсто, воведовме детски и образовен додаток и го проширивме опфатот на деца со овие мерки. Обезбедуваме повисока социјална помош за 34.000 домаќинства и детски додаток за 65.000 деца. Инвестираме во човечкиот капитал, а ВМРО-ДПМНЕ парите на граѓаните ги трошеше на споменици, музеи, стиропорни фасади. Следниот мандат социјалната грижа продолжува уште повеќе и уште подобро“, заклучи претседателот Заев.

Последни вести