fbpx

Програмата на СДСМ и Коалицијата Можеме објавена на знаковен јазик

Facebook
Twitter
LinkedIn

Водејќи се од принципите на инклузивност и еднаквост, СДСМ и Коалицијата „Можеме“ шесте клучни столба од Програмата ги објавија на знаковен јазик.

На овој начин, најважните, клучните ветувања и заложби на СДСМ и коалицијата „Можеме“ сега се достапни и за лицата со оштетен слух и за лицата со оштетен вид.

СДСМ како и досега останува посветена на градење систем кој пружа и нуди еднакви можности за сите.

Во прилог ви испраќаме видео линк од Програмата на знаковен јазик.

Последни вести