fbpx

Митрески: На 15 јули иднината е во ваши раце, заокружете го бројот 3, заедно можеме уште повеќе уште подобро

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Поминавме многу, и во овие три години и во овие денови од кампањата, од повозрасните добивме мудрост и исуство, од помладите добивме енергија и креативност, ние добивме истрајност да ги решиме најаголемите и најтешките проблеми, кои што оваа наша држава ги имаше, истакна носителот на кандидатската лиса на коалицијата „Можеме“ во петтата изборна единица Јован Митрески, на граѓанската трибина во Ресен.

Станавме членка на НАТО, нема повеќе да зборуваме за безбедност, ни за конфликти, во следниот период ќе зборуваме само за економија, бидејќи наша следна цел е да бидеме членка на Европската унија, порача Митрески

Ги решаваме скојдневните проблеми на граѓаните, минималната плата за 2,5 ја зголемивме од 9 на 14.500, и обврзуваме дека за наредните 4 години ќе ја зголемиме на 20.000 денари, ја вративме евтина тарифа на струјата, со што 11 милиони евра остануваат во семејните биџети, ја укинавме радиодифузната такса, со што 14 милиони евра остануваа во секое семејства, воведовме социјална пензија 6000, ја зголемивме социјалната помош за 3 пати, наведе Митрески.

Го решивме пробемот на 12.000 стечајци, кои сега примаат по 8.000 месечено, а на опозицијата 11 години поважни им беа споменици на мачки, кучиња, човек дрво, панорамски тркала, на сите глупости од проектот Скопје 2014 каде протрошија милијарда евра, нагласи Митрески.

Тој истакна дека субвенциите се исплаќаат редовно и неселективно, додавајќи дека директните и индиректните плаќања во земјодлеството ги зголемуваме од 160 на 200 милиони евра, обезбедуваме бесплатна зелена нафта за земјодлелците, како и ваучери.

Во следните неколку дена секој од нас ќе има среда со својата совест, на 15 јули се носи важна одлука, за нашата иднина, за иднината на нашите смејства, за нашите блиски, за нашата држава, се носи одлука дали сакаме да продолжиме напред или да се враќаме назад, рече Митрески.

На 15 јули иднината е во ваши раце, на 15 јули заокружете го бројот 3, заедно можеме уште повеќе уште подобро, ги повика граѓаните на Ресен истакна носителот на кандидатската лиса на коалицијата „Можеме“ во петтата изборна единица Јован Митрески.

Последни вести