fbpx

Заев: Формираме коалиција од 22 партии, предводена од СДСМ, за живот во Македонија за сите!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Обраќање,
Зоран Заев, претседател на СДСМ
Скопје, 13.09.2017

 

Почитувани граѓани, почитувани претставници на медиумите,

Живот во Македонија за сите.

Ова е заедничката цел што нè обедини сите нас, леви, десни, партии од центарот, кои денеска го потпишавме Договорот за настап на локалните избори.

Формираме предизборна коалиција предводена од СДСМ за следните локални избори.

Настапуваме отворено.

Го слушнавме гласот на граѓаните кои на последните парламентарни избори во огромно мнозинство избраа заедништво наспроти поделби.

Доследни сме на транспарентниот начин на работа што го избравме.

И затоа, граѓаните на локалните избори точно ќе знаат за кого го даваат својот глас.

Тоа се партиите чии претседатели се денеска еве овде со мене и со сите вас.

Проширена е коалицијата што ја предводи СДСМ и којашто настапи заеднички на парламентарните избори, со уште партии, коишто решија да ги поддржат промените што носат живот во Македонија.

Коалицијата за сега брои вкупно 22 политички партии.

Станува збор за партиите:
Социјалдемократски сојуз на Македонија
2. Нова Социјалдемократска партија
3. Либерално Демократска Партија
4. Демократски сојуз на Власите од Македонија –
5. Нова Алтернатива
6. Партија на обединети пензионери и граѓани на Македонија
7. Социјалдемократска унија
8. Либерална партија на Македонија
9. Демократски сојуз
10. Српска напредна странка во Македонија
11. Демократска обнова на Македонија
12. Партија за целосна еманципација на Ромите
13. Политичка партија Достоинство
14. Партија за економски промени
15. Алијанса за позитивна Македонија
16. Партија за Европска Иднина
17. Партија за движење на Турците во Македонија
18. Српска странка во Македонија
19. Демократска партија на Ромите,
20. Обединета партија за еднаквост на Ромите и
21. Обединети за Македонија-ОМ
22. МОРО Работничка партија

Почитувани,

Сменета е политичката клима во државата. Ослободени се граѓаните. Се чувствува вербата во промените. Граѓаните од целото општество, од сите сфери, ја имаат шансата да учествуваат во промените и го прават тоа.

Затоа убеден сум, оваа предизборна коалиција, по промените на централно ниво, ќе донесе промени и на локално ниво на изборите на локалните избори на 15 октомври и ќе донесе живот за сите граѓани во нашата заедничка, преубава, Република Македонија.

Нека ни е со среќа на сите! Нека им е со среќа на сите наши граѓани и на нашата Република Македонија!

 

 

 

Последни вести