fbpx

(Видео) Ковачевски: 6.5 милиони евра од лусузот на Министерството за финансии да се дадат на поплавените граѓани

Facebook
Twitter
LinkedIn

Со овој амандман предлагаме 390 милиони денари или нешто повеќе од 6.5 милиони евра пари да се скратат од луксузот на министерството за финансии и на Владата на Република Македонија и да се дадат на поплавените. Тоа се сите оние 5000 семејства или повеќе од 20.000 наши сограѓани кои претрпеа материјална и нематеријална штета, рече пратеникот Васко Ковачевски, во однос на предлогот за изменување и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2016 година, на седница бр.86 на Комисијата за финансирање и буџет

 

Последни вести