fbpx

(Видео) Дескоска: Судскиот совет се претвори во спроведувач на наредбите од Владата

Facebook
Twitter
LinkedIn

Место да се гарант на судската независност, Судскиот совет се претвори во спроведувач на волјата и наредбите на Владата. Всушност и снимките кои што беа презентирани во „Вистината за Македонија“ покажаа дека судиите во Република Македонија се избираа од кандидати од тефтерчето на Горде. Тогашната претседателка на судот на Судскиот совет била чест гостин во премиерскиот кабинет, за да ги слушне наредбите на извршната власт, рече пратеничката Рената Дескоска, во однос на Годишниот извештај за работата на Судскиот совет на Република Македонија за 2015 година;

Последни вести