fbpx

(Видео) Даскаловски: Со овој закон 7 физиотерапевти ќе оставите без работа!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Критериум за физиотерапефт да биде ангажиран треба да има завршено најмалку вишо образование за физиотерапефт. Неразмислувајќи дека во 8 училишта каде што се обавува оваа спортска академија, 7 од 8 се со средно терапефт. Значи знање терапефт го добиваш со средно училиште. Сега зошто тие 7 физиотерапефти треба да останат без работа? А нема за тие со више образование да ги вработат. 7 луѓе ќе останат без работа на ваша душа или тој што го предлагал овој закон, рече пратеникот Марјан Даскаловски, во однос на предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за спортска академија, по скратена постапка

 

Последни вести