fbpx

(Видео) Ковачевски: Еврообврзницата од 450 милиони евра е незаконски јавен долг, ќе ја оспориме!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Министерот Миновски ја издаде еврообврзницата притив законски, спротивно на член 18 став 6 од Законот за јавен долг, а заменичката министерка Бришкоска неовластено присуствувала на конференциската врска на инвеститорите. Ова лично го призна министерот за правда, рече пратеникот Васко Ковачевски во однос на дополнетиот предлог за изменување и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2016 година, на 111 седница на Собранието на Р.Македонија

 

 

Последни вести