fbpx

(Видео) Тунтев: За поактивен живот бараме продолжување на старосната граница за возачките дозволи

Facebook
Twitter
LinkedIn

Овој закон го практикуваат повеќе земји во Европската унија. Помал е процентот на сообраќајни несреќи во кои учествувале луѓе на оваа старосна возраст, рече пратеникот Томислав Тунтев во однос на предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата;

 

 

 

Последни вести