fbpx

(Видео) Куновска: Образованието го доведовте до дното

Facebook
Twitter
LinkedIn

Најдобриот универзитет во Македонија е рангиран на 1196 место во светот. Вториот по ред, св.Климент Охридски во Битола, рангиран на 5337 место. Универзитетот Гоце Делчев во Штип рангиран на 6450 место на светот. Последниот рангиран е на 20.530 место. Тоа е Евро колеџ од Куманово. Но, и после тоа ова Собрание носи одлуки за формирање нов универзитет, немајќи ни тронка осет и чувство за тоа што се случува со постоечките, рече пратеничката Софија Куновска во однос на Информација за општите состојби во образованието во Република Македонија и ефектите од екстерното тестирање во основното и средното образование

 

 

 

Последни вести