fbpx

Стојановски: Во нормални демократски земји власта не формира анкетни комисии

Facebook
Twitter
LinkedIn

Денеска имаме персонален состав на контра-анкетна комисија која ја формира власта. Да ви кажам еден ненормален сегмент во персоналниот состав на оваа комисија. Пример согласно деловникот член 118 став 6 предвидено е дека претседателите на анктентните комисии се од пратеничките групи во опозиција.
Никаде во светот власта не прави анкетна комисија.

 

 

 

 

 

Последни вести