fbpx

(Видео) Тунтев: Дали провизиите за автопатите ја зголемија нивната цена?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Пратеничко прашање на пратеникот Томислав Тунтев, на 84-тата седница на Собранието на Република Македонија

Првобитната сума за идградба на автопатите на веб страницата на кинеската компанија изнесуваше 206 милиони евра, подоцна беше корегирана на 373 милиони евра, а потоа страницата беше избришана како да не постоела. Дали огромните провизии за автопатиштатаа во изградба на оваа кинеска фирма всушност придонесоа до толкаво енормоно зголемување на цената на чинење на автопатите по еден километар?

 

 

 

 

Последни вести