fbpx

(Видео) Дескоска: СДСМ укажеше на хаосот за упис на Академијата за судии и обвинители

Facebook
Twitter
LinkedIn

Предложените законски измени е резултат на хаосот и необмисленоста на политиките на Владата, во креирањето на независно и ефикасно судство. Од моментот кога се донесе законот и потоа измените коишто се правеа, СДСМ во повеќе наврати покажуваше на неиздржливоста на одредени критериуми, коишто беа пропишувани за упис во Академијата за судии и обвинители. Тие наши укажувања беа игнорирани од Владата и од владејачкото мнозинство, рече пратеничката Рената Дескоска во однос на предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за Академијата за судии и јавни обвинители

 

 

 

Последни вести