fbpx

(Видео) Китев: Дипломатијата не смее да биде биро за вработување на истрошени партиски кадри

Facebook
Twitter
LinkedIn

Немаме утврдена политика на едукација, регрутација, селекција и оценување на дипломатите. Преовладуваат политичките критериуми. Се уште не е јасно како после сите инциденти и случаи на македонската дипломатија никој не презема никаква одговорност. Тоа е основно правило на надворешната дипломатија, рече пратеникот Бетијан Китев во однос на предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за надворешни работи

 

 

 

Последни вести