fbpx

(Видео) Локвенец: Да се повлече законот за надворешни работи и да се отвори јавна расправа

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kажавте дека во Македонија постојат 56 дипломатски претставништва. Од тие 56, во овој момент пополнети се 43, остануваат уште 13 да се пополнат. Од тие 43 пополнети дипломатски претставништва, 20 се пополнети со кариерни дипломати, а 23 се од видни личности. Во случај кога ќе се пополнат сите 56 дипломатски претставништва, 30% колку предвидувате дека можат да бидат од списокот на јавни личности се 19. Во овој момент имаме поголем процент од законско пропишаниот. Со самото носење на законот го кршите законот, рече пратеникот Хари Локвенец во однос на предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за надворешни работи

 

 

 

 

Последни вести