fbpx

Вложуваме во инфраструктурата, реконструкција на булевар 11 октомври во општина Центар

Facebook
Twitter
LinkedIn

Изјава за медиуми, Оливер Тоновски, советник во Советот на општина Центар

Почитувани граѓани,

Успешната соработка на локалната и градската власт предводени од СДСМ и Коалицијата е само показател дека со заеднички инвестиции во современата инфраструктура и посветена работа, Општина Центар и Градот Скопје можат да бидат сигурно и безбедно место за живеење.

Започнавме со целосна реконструкција на улицата „11 Октомври”, тротоарите и велосипедските патеки по должина на целиот потег од крстосница со булеварот „Кочо Рацин“ до крстосница со улицата „Стив Наумов“. Дополнително на овој потег од 250 метри ќе биде обновено и булеварското зеленило и ќе бидат заменети постојните рабници.

Вредноста на овој проект изнесува околу 27 милиони денари со вклучен ДДВ, а рокот за изведба е 30 дена.

Продолжуваме и понатаму со забрзана динамика да преземаме активности и иницијативи за добро уреден, ефикасен и безбеден сообраќај во Општина Центар.

Последни вести