fbpx

По 40 години се реконструира ПС Ресен, вложуваме во капиталните проекти

Facebook
Twitter
LinkedIn

Прес конференција, Лиде Србиновска, Портпарол на ОО СДСМ Ресен

Почитувани,

по повеќе од 40 години чекање, конечно се реконструира полициската станица во Ресен.

Креирање и воспоставување на современа инфраструктура е суштински предуслов за ефикасно и функционално работење во служба на нашите граѓани.

Политиките и принципите на Владата на Република Северна Македонија се унапредување на полициската служба во целост, а вкупната вредност на реконструкцијата е 12 милиони денари, средства обезбедени од Буџетот на Министерството за внатрешни работи.

Објектот е реконструиран во целост, притоа запазувајќи ги стандардите за енергетската ефикасност и намалување на загадувањето на животната средина и исполнувајќи ги потребите за поефикасно работење и фукционирање на полициската служба во модернизирани услови.

Полицијата и локалната власт се во контуирана соработка како за време на ковид кризата така и за постигнување на што поголеми ефекти во безбедноста и сигурноста на сограѓаните.

Заедно градиме систем кој што ќе биде во наш заеднички интерес и ќе гарантира сигурност и безбедност за сите нас подеднакво.

Последни вести