fbpx

Барањето за Анкетна е параван и не го прифаќаме, ВМРО-ДПМНЕ е нервозна што не успеа да ги уништи предметите на СЈО

Facebook
Twitter
LinkedIn

Одговор на новинарско прашање – реакција на прес конференцијата на Антонио Милошовски од ВМРО-ДПМНЕ

 

П: Талат Џафери ја врати предлогот одлуката на ВМРО-ДПМНЕ за формирање анкетна комисија за работењето на СЈО, Милошовски одбвини дека станува збор за спрега помеѓу СДСМ и ДУИ дека не сакате воопшто да се дискутира за оваа тема, кој е вашиот став?

После неуспешниот обид од страна на ВМРО-ДПМНЕ буквално да ги спречи и уништи предметите на СЈО, гледаме и евидентно е како расте паниката во ВМРО-ДПМНЕ. Јасен е нашиот став, имаа можност пратениците од ВМРО-ДПМНЕ, на секои 6 месеци СЈО доставуваше извештаи до Собранието, тогаш пратениците од ВМРО-ДПМНЕ со ништо, значи буквално не се вклучија во дискусија по однос на извештајите на СЈО. Ве уверувам дека ова е уште еден очаен обид од страна на ВМРО-ДПМНЕ на некој начин да се обиде да си го амнестира криминалот и криминалците во сопствените редови, но нема да успеат во тоа. Јасна е намерата, јасни се нашите црвени линии, секој кој се огрешил пред законот мора да одговара, тоа важи, и за ВМРО-ДПНЕ и за секој друг.

 

 

Последни вести