fbpx

Шуто Оризари со нова модерно уредена градинка по сите современи стандарди, се грижиме за најмладите

Facebook
Twitter
LinkedIn

Изјава за медиуми, Ферат Асан, претседател на ОО СДСМ Шуто Оризари

 

Почитувани граѓани,

Општина Шуто Оризари по долги години добива вистински урбан изглед.

Владата предводена од СДСМ и надлежното министерство посветено работат на унапредување на условите во кои престојуваат најмладите и се грижи за детскиот развој.

Имено, граганите на Општина Шуто Оризари добија модерно уредена градинка по сите современи стандарди.

 

Градинката ,,8-ми Април” во Шуто Оризари e една од наjдобрите образовно-воспитни институции за предшколско образование. Ново изградениот објект располага со кат каде што ќе се одвива дневниот престој на децата, втор кат предвиден за лоцирање на административните канцеларии на вработените и повеќе наменско поткровје каде што може да се планира реализација на детски креативни работилници.

Исто така градинката располага со два зелени покриви -,,green roof”’, лифт и двор.

Владата предводена од СДСМ продолжува вистински да се грижи за сите граѓани.

 

 

 

 

Последни вести