fbpx

Целосно реконструирана улицата “Индира Ганди” во Шуто Оризари, градиме по план!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Изјава за медиуми, Ферат Асани, претседател на ОО СДСМ Шуто Оризари

Почитувани,

После неколку децении во општина Шуто Оризари, целосно се реконструираше улицата Индира Ганди која е најзначајната сообраќајница и воедно е лицето на оваа општина.

Градиме по план! За градските власти предводени од СДСМ и градоначалникот Петре Шилегов секој е важен!

Реконструкцијата на улицата Индира Ганди се изврши во должина од 1.100 метри, на потегот од раскрсницата со улицата Босна и Херцеговина и булеварот Словенија до улицата Бутелски венец.

Покрај коловозот се изврши и обновување на тротоарите со цел побезбедно движење на пешаците.

Покрај реконструкцијата на Индира Ганди , планирани се санација и обновување и на останатите улици во нашата општина.

Со подобрување на патната инфраструктура во нашата општина, се грижиме за безбедноста и сигурноста на граѓаните, затоа што тие тоа го заслужуваат.

За нас Зборот Важи!

 

Последни вести