fbpx

Имавме фер избори, првичните тенденции покажуваат водство на Пендаровски, СДСМ очекува победа

Facebook
Twitter
LinkedIn

Изјава за медиуми,

Александар Кирацовски, генерален секретар на СДСМ

Скопје, 05.05.2019

 

Почитувани граѓани,

Имавме успешни, слободни, фер и демократски избори .

Постигнат е цензус.

Тоа покажува дека граѓаните пристапија одговорно пред одлуката за заедничката иднина.

Гласот на секој граѓанин денес е јасен придонес кон таа напредна иднина.

Граѓаните масовно го искористија своето гласачко право на мирен и достоинствен начин и го избраа петтиот претседател на државата.

Република Северна Македонија спроведе кристално чисти и демократски избори како што доликува на модерна европска демократска држава.

Им благодарам на граѓаните кои со своето одговорно однесување придонесоа да имаме мирен и демократски изборен ден, како и институциите кои со сите свои капацитети одговорија на предизвикот изборите да минат во најдобар ред.

Почитувани присутни, ги имаме и првичните тенденции, Стево Пендаровски е во водство и очекуваме победа.

Очекувам и останатите учесници во изборниот процес да дадат признание за мирно и демократските спроведени избори.

Изборниот ден до самиот крај и по прогласувањето на резултатите да финишира во едва ваква демократска атмосфера како што ја имавме денеска

Никој да не се обидува, преку лажни вести и измислици, да бара алиби за евентуален непосакуван исход на изборите.

Мнозинската волја на граѓаните, изразена на фер, слободни и демократски избори, мора да биде почитувана од сите.

Благодарам

 

Последни вести