fbpx

Уставните измени се важни за европската иднина, подготвени сме да разговараме со сите партии

Facebook
Twitter
LinkedIn

Одговор на новинарско прашање, Дарко Каевски, пратеник и портпарол на СДСМ

Во многу наврати во минатото укажавме дека пред започнување на процесот односно пред започнување на постапката во Собранието ќе разговараме со сите политички чинители, со сите политички партии којшто имаат претставници во парламентот, така ќе биде и овој пат.

Нашиот план е соочување односно прикажување на аргументи, факти дека ова е важно и добро да го направиме за да го продолжиме европскиот пат на државата. Нашиот план е да разговараме со сите политички партии. Верувам дека од она што веќе го слушаме голем број од политичките партии, голем број од пратениците она што го говорат по ходниците е дека ќе се одважат и ќе гласаат за уставните измени.

Така да одговорот на вашето прашање е дека нашиот план е да разговараме со сите. Токму оваа Влада и во изминатиот период посочи дека е важно да се разговара со сите политички чинители, со сите политички партии затоа што ова е нешто што им го должиме на граѓаните. Европскиот пат мора да продолжи и нашата држава да биде интегрирана во ЕУ.

Укажавме дека како одговорна политичка партија сите аргументи ќе ги изнесеме на маса, ќе разговараме со сите политички чинители затоа што е важно да го продолжиме европскиот пат, затоа што е тоа наше ветување дека Република Северна Македонија час поскоро ќе биде дел од ЕУ, ќе ги продолжи преговорите и ќе биде дел од ЕУ.

Последни вести