fbpx

Локална власт на ВМРО-ДПМНЕ: НУЛА проекти, само долгови за граѓаните

Facebook
Twitter
LinkedIn

Прес-конференција, Богданка Кузеска, портпаролка на СДСМ

Почитувани,

Изминува една и пол година од мандатите на градоначалнците од ВМРО-ДПМНЕ, период во кој целата јавност ја виде нивната неспособност.

Над 40 градоначалници од ВМРО-ДПМНЕ досега не реализираа ниту еден важен, капитален проект за општините и граѓаните, а дури ги прекинаа и наследените проекти од градоначалниците од СДСМ.

Но затоа, градоначалниците на шпицниот градоначалник Христијан Мицкоски немаат проблем да ги задолжуваат општините и да удираат по џебот на граѓаните.

По општините Аердром, Гази Баба и Бутел, и Прилеп се подготвува да издаде обврзница, во вредност од милиони евра за изградба на кружен тек, откако удри по џебот на граѓаните, со покачување на цените на комуналните услуги, водата и паркингот.

Драстично поскапи комунални услуги плаќаат граѓаните и на Охрид, Штип и Битола, како и на Општина Велес, но тоа не е пречка Јавното комунално претпријатие од оваа општина ЈКП Дервен да потроши над 28 милиони денари или неверојатни над 450.000 евра за времени вработувања.

Милиони евра за вдомување на партиски кадри во општините оваа година ќе потрошат и градоначалниците на Гази Баба, на Аеродром, Кочани, Илинден…

Ова, почитувани е учинокот на градоначалниците од редовите на ВМРО-ДПМНЕ.

Додека СДСМ презема мерки за помош и поддршка на граѓаните, ВМРО-ДПМНЕ преку локалната власт што ја предводи удира по џебот на граѓаните и се грижи само за бизнис интересите на поединци.

Тоа е огромна и јасна разлика.

Градоначалниците од ВМРО-ДПМНЕ се најголемото разочарување за граѓаните.

Последни вести