fbpx

Богов ја префрли одговорноста на Миноски, но што барал гувернерот на конференциската врска!?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Димитар Богов не може да ја избегне одговорноста од огромното 450 милионско задолжување на граѓаните на Македонија што е еднакво на финансиско злосторство.

Богов денеска се обиде да се брани дека за издавањето на еврообврзницата одлучувало Министерството за финансии.

Ако е така, што барал Богов кога течела конференциската врска со кредиторите во понеделникот, кога се договори скандалозното задолжување, какви што информации имаме.

Богов е соучесник во незаконското задолжување на граѓаните. Тоа го покажува и неговото појавување денеска до министерот за финансии Миноски.

Катастрофално за граѓаните на Македонија е што имаат гувернер марионета, кој наместо чувар на народната каса е чувар на интересите на Никола Груевски и неговите соработници.

Вистината околу учеството на гувернерот Димитар Богов во историското задолжување на граѓаните брзо ќе излезе на виделина.

И сите инволвирани лица во издавањето на незаконската 450 милионска еврообврзница ќе одговараат.

Скопје, 22.07.2016

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

 

Последни вести