fbpx

Пеколен копнеж по рајски Џерси

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Од сите земји во светот со кои Македонија може да има, а нема економска соработка и среде политичка криза, за соработниците на Никола Груевски во техничката влада задолжена за организација и спроведување избори, меѓу врвните приоритети е островот Џерси.

Груевски потроши милиони евра пари на граѓаните за роуд шоуа, ама врти – сучи, договорите најдобро му одат со “непосетените“ рајски земји. Рајски градини, рајски острови, рајски земји, што и да е, само даночен рај да е.

Подготовката на терен, што го потврди вчера Владата, за соработка со островот Џерси, држава позната како даночен рај поради одбегнувањето на двојното оданочување, е обид на фамилијата да отвори уште еден канал за одлевање на криминално стекнатите пари.

Панама, Белизе, Лугано, Џерси… нема да ги сокријат украдените пари на граѓаните.

Идната одговорна власт што ќе ја предводи СДСМ предвидува обврска секоја фирма да каже кои се вистинските сопственици, а по примерот на земјите од ЕУ ќе има законско запленување имот стекнат на криминален или корупциски начин, веднаш по правосилна пресуда. Парите ќе бидат вратени на граѓаните.

14.05.2016

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести