fbpx

Слободни граѓани за слободни медиуми

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

На светскиот Ден на слободата на медиумите, 3-ти мај, граѓаните на Македонија повторно ќе го кренат својот глас против антидржавните политики на Никола Груевски што ја задушија слободата на говорот и слободата на медиумите.

Најновиот извештај на релевантната меѓународна организација, Фридом Хаус, потврди дека од целиот регион само Република Македонија е неслободна земја.

Слободни медиуми се темел на едно демократско општество коешто сака да биде дел од големото европско семејство.

Слободни граѓани за слободни медиуми, тоа е политиката на СДСМ.

По демократските промени, во слободна, европска Македонија предводена од СДСМ, слободата на медиумите ќе биде загарантирана.

Скопје, 03.05.2016

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести