fbpx

Пратеникот Георгијев во посета на Крива Паланка

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Пратеникот на СДСМ, Ален Георгијев, денеска беше помеѓу граѓаните на Крива Паланка.

Георгиев оствари повеќе непосредни средби во централното градско подрачје, на градскиот пазар, како и во населбата Лозаново.

На средбите се разговараше за тешкиот живот со којшто се соочуваат граѓаните, но и за решенијата на нивните проблеми коишто СДСМ ги има во својата Програма.

-Тешко живееме. Многу потешко од порано. Имаме многу низок стандард, се соочуваме со казни и инспекции, нема пласман на земјоделски производи, децата масовно се иселуваат, велат револтирано граѓаните.

-СДСМ има реална, издржана и остварлива програма, со мерки коишто ќе допринесат за отворање на нови работни места. Нашата цел е просечната плата да достигне до над 29 илјади денари за да се создадат услови за пристоен живот. Младите ќе ги вратиме дома да ја градат својата иднина, рече Георгијев.

-По промена на власта, земјоделците ќе имаат сигурност на производството и пониски производни трошоци. Сувбенциите ќе ги зголемиме на 160 милиони евра и истите ќе ги добиваат навремено, тогаш кога им се најпотребни, додаде Георгијев.

 

 

 

Последни вести