fbpx

Граѓаните дишат загаден воздух, а ВМРО-ДПМНЕ го игнорира проблемот

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Граѓаните на Македонија со недели дишат отров наместо чист воздух, а ВМРО-ДПМНЕ го игнорира овој проблем.

Загадениот воздух предизвикува штетни последици по здравјето на граѓаните.

Мерните станици во континуитет, со денови и недели покажуваат огромна загаденост на воздухот во Македонија, како во вечерните така и во утринските часови.

Во Центар загадувањето е 3 пати повисоко од максимум дозволеното количество на ПМ10 честички, во Лисиче 4пати над дозволеното.

Во Тетово е количеството на ПМ10 честички е 13 пати над дозволеното, а загадувањето во Битола е 11 пати над максимум дозволеното.

Срамно и неодговорно е да се игнорира вака значајна тема директно поврзана со здравјето на граѓаните.

Наместо да го решат проблемот со загадувањето, Груевски и фамилијата изминатите години ги решаваа своите бизнис интереси.

Тие се збогатија со пари од граѓаните што требаше да бидат употребени за заштита на нивното здравје и нивните животи, затоа што тоа се нивни пари.

Загадувањето е последица на погрешните политики на Никола Груевски којшто мислеше само на провизиите од тендерите, парцелите на Водно, мерцедесот од 600 илјади евра и богатењето на фамилијата.

Фамилијарно-тендерските „политики“ на Никола Груевски и ВМРО-ДПМНЕ го уништуваат здравјето на граѓаните.

Затоа заврши времето на Никола Груевски. И затоа завршува времето на ВМРО-ДПМНЕ.

Скопје, 27.01.2016

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести