fbpx

Како „Република“ стекнала приходи од над 1,1 милион евра?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

Официјалните документи на Централен регистар покажуваат дека неделникот „Република“ во сопственост на фирмата ПРВА РЕПУБЛИКА ДООЕЛ, остварил приходи во висина од 1,1 милиони евра за период од три години.

Во 2012 година, приходите на „Република“ биле околу 150 илјади евра, во 2013 приходите се зголемиле на околу 610 илјади евра, за во 2014 година приходите да изнесуваат 409 илјади евра. Вкупната сума, само за овие три години изнесува над 1,1 милион евра!

Како „Република“ остварила приход од над 1,1 милиони евра?

Ако се има во предвид дека приходот на „Курир“ изнесува 1,3 милиони евра тогаш само овие два провладини медиуми оствариле приход од над 2,4 милиони евра!

Транспарентноста, непристрасноста и објективноста се клучни професионални и етички новинарски стандарди.

Граѓаните и јавноста очекуваат одговори како „Република“ се стекнала со приходи од 1,1 милиони евра?

24.12.2015

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА