fbpx

ВМРО-ДПМНЕ не ги почитува обврските од Договорот за медиумите

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

Набрзо по започнувањето, ВМРО-ДПМНЕ денеска ги напушти преговорите за регулација на работата на медиумите, коишто се одвиваат со меѓународно посредништво.

ВМРО-ДПМНЕ продолжува со стратегијата на одолговлекување и непочитување на обврските превземени со Договорот од 2-ри јуни/15 јули.

Регулирањето на медиумите е еден од клучните критериуми без коишто се невозможни фер, демократски и регуларни избори.

Со ваквото однесување, ВМРО-ДПМНЕ го доведува во прашање Договорот од Пржино.

 

Скопје, 01.12.2015

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Последни вести