fbpx

Спасовски од Никиштани: Ја намаливме младинската невработеност за 13.3 проценти, шансите за успех на младите во родната земја им се на дланка, да ги поддржиме со глас за број 3 на изборите на 15 јули

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Носителот на листа во ИЕ 2, Оливер Спасовскки попладнево е на средби во општината Ѓорче Петров.

„Jа намаливме за 13.3 проценти младинската невработеност во последниве три години. Отворивме многу можности за младите посебно со проектот Младинска гаранција преку којшто само во 2020 година, само во првите 6 месеци, до 30 јуни се вработени 2.431 млад човек. Во 2019 преку Младинската ганарција се вработиле 6.036 млади луѓе, во 2018 година – 1.923 лица. Активните мерки за вработување во коишто влегуваат и разни добиени грантови, обуки, ИТ вештини, помогнаа на 14.000 млади до 29 години да најдат работа, да се обучат, да се дообразуваат соодветно, според побарувањата на пазарот на трудот“ порача во селото Никиштани, носителот на листа во ИЕ 2, Оливер Спасовски кој со жителите зборуваше за шансите што ги отвораме за младите луѓе да се мотивирани да живеат, учат и работат во родната земја.

„Со поддршката што ја предвидуваме во следните 4 години за домашните и странски инвестиции од 600 милиони евра и странските инвестиции од една милијарда евра базирани на орджливост и иновации, огромни потецијали се отвораат за нови вработувања и повискоки плати за младите.

Градиме иновативна држава, дигитализирана Македонија, праведна, правична и еко држава. Шансите за успех на младите дома се на дланка, да ги поддржиме со тоа што ќе избереме сигурна иднина. На изборите на 15 јули да го заокружиме бројот 3 на гласачкото ливче, повика Спасовски во селото Никиштани во скопската општина Ѓорче Петров.

Последни вести