fbpx

Новата Влада предводена од СДСМ и премиерот Заев посветено ќе работи на остварување на програмските определби во интерес на граѓаните и државата

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Мнозинството пратеници во Собранието синоќа гласаше за составот и програмата на новата Влада предводена од СДСМ.

Република Северна Македонија доби мала, ефикасна Влада подготвена да сработи посветено во интерес на граѓаните.

Владата предводена од СДСМ ќе сработи и испорача ефикасен правен систем во кој грѓаните ќе веруваат, кој ќе дели правда еднаква.

Ќе се инвестира во уште поквалитетно здравство кое ќе продолжи да води целосна грижа за здравјето на сите граѓани и уште поефикасно ќе се бори против коронавирусот.

Следува бескомпромисна борба сивата економија во државата, неплаќањето даноци, шверцот и корупцијата.

Следува брза и навремена поддршка на најсиромашните, за да продолжи градење на праведно и правично општество.

Претстои стабилен политички период, Република Северна Македонија е членка на НАТО, има одлука за почеток на преговори со Европската унија, сега, пред нас е период на трансформација и европеизација на државата.

Продолжуваме уште повеќе и уште подобро, заедно со граѓаните испишуваме светли страници на нашата историја.

Последни вести