fbpx

Новата влада составена од одговорни и отчетни кадри ќе работи посветено во реализација на мерките и политиките во наредните четири години

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Владата предводена од СДСМ е составена од одговорни, професионални отчетни личности подготвени посветено да работат на реализација на програмските определби.

Сите назначени функционери во Владата имаат обврска да ги исполнат очекувањата на сите граѓани.

Министрите во Владата ќе одржуваат редовна и отворена комуникација со сите граѓани, медиуми и засегнати страни во општеството преку унапредување на каналите за комуникација, вклученост и учество, истовремено почитувајќи го Кодексот за етичко однесување на носителите на јавни функции именувани од страна на Владата.

Сите функционери да вложат максимални напори, Северна Македонија да биде земја во која граѓаните сакаат да живеат и да придонесуваат за нејзино постојано унапредување. Тоа е и суштината на мандатните писма врачени до министрите, а во кои има јасно утврден план, мисија и задачи за работа.

Последни вести