fbpx

СДСМ ја презема црвената боја, на социјалдемократијата, на одлучноста, енергијата, победата

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

На 25. Конгрес, СДСМ ја впишува црвената боја, како своја боја, бојата на социјалдемократијата, на победата, на левицата, бојата на слободата, бојата на животот, бојата на македонската иднина.

Новиот лик на СДСМ не се случи преку ноќ – заедно, напорно работевме сите наши членови во годините наназад и успеавме. Денес, имаме силен СДСМ, динамичен, моќен, цврст, стабилен, прогресивен.

Тоа е нашиот бренд. Цврст, моќен и прогресивен СДСМ, партија и организација која ги следи најновите европски патокази на Европската социјалистичка партија.

 

Последни вести