fbpx

Мицкоски е мрачен некрофил, опасен по здравјето а тоа што го прави е дно

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

Некрофилната кампањата што ја тера Мицкоски врз грбот на починатите и заболените од светски раширениот коронавирус, врз грбот на нивните семејства, роднини и пријатели го покажува неговото политичко дно.

Мицкоски нема никаква грижа на совест што ги кршеше мерките, што постојано ја поткопува борбата против пандемијата, што работи против здравствениот систем и го загрозува јавното здравје.

Кога одеше во кафана и ги крешеше мерките, или во теретана, дали тогаш мислеше на заболените од ковид и нивните семејства? Не.

Дали мислеше на здравствените работници, кои се првите линиии во борбата против вирусот, кога организираше настани на кои не се носат маски и не се држи дистанца? Не.

Дали Мицкоски мислеше на последиците кога неговиот Вело Марковски велеше дека вирусот не е опасен, дека не треба да се носат маски? Не.

Или кога неговиот Наќе Чулев ги храбреше граѓаните да ги кршат мерките за заштита, велејќи дека полицијата нема да ги казнува?

Или кога го блокираше заемот за опремување на клиничките болници?

Не. Никогаш. Мицкоски е најголема закана за здравјето на граѓаните!

Само Мицкоски и ДПМНЕ некрофилска се радуваат на жртви, на смрт, на починати сограѓани, Македонци, Албанци, Срби, Роми, Власи, Турци….

Има еден збор за ваквото однесување, Мицкоски е мрачен некрофил, опасен по здравјето и тоа што го прави е одвратно!

Вакво ниско ниво на политичка култура не е видена досега.

Јавноста и граѓаните ќе ценат кој со месеци пожртвувано се бори да се справи со тешките последици од оваа светска криза, а кој подмолно се обидува да профитира радувајќи се на смртта!

Последни вести