fbpx

Попис во 2021 ќе има, нема да успеат блокадите на Мицкоски и ВМРО фејк њуз ДПМНЕ

mickoski 3
Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Толку може Христијан Мицкоски и ВМРО ДПМНЕ на чело со него, фокусирани на деструкции, блокади и лаги.

Соочени со порази и казни од граѓаните, наместо конструктивност, Мицкоски и ВМРО фејк њуз ДПМНЕ не престануваат да шират лаги и да блокираат секаков прогрес на државата.

Овојпат Мицкоски можност виде во предлог Законот за попис, на кој ВМРО ДПМНЕ се спротивставува.

Од што се плаши Мицкоски?

На пописот граѓаните не се изјаснуваат за партиската припадност, па да стравува дека и на пописот ќе изгуби.

Ниту пак, пописот е гласање на недоверба на лидерот на ВМРО ДПМНЕ за Мицкоски уште повеќе да стравува.

Мицкоски треба да знае, дека пописот е статистичка операција и оваа негова опструкција ќе биде поразена, зошто пописот не смее да зависи од волјата на политичките партии и лидери.

Тоа беше концепт на ВМРО ДПМНЕ, во 2011 поради што и пропадна пописот, а со него и милиони евра на граѓаните.

Граѓаните ги препознаваат и ги казнуваат штетните политики на ВМРО-ДПМНЕ. Толку може Мицкоски и затоа уште долго останува во опозиција.

Последни вести