fbpx

Заев: Целиот процес е масло на ВМРО-ДПМНЕ, очекувам судот да докаже дека Николовски неосновано клеветел

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Заев: Целиот процес е масло на ВМРО-ДПМНЕ, очекувам судот да докаже дека Николовски неосновано клеветел

Јас тврдам дека овој процес за моја наводна поврзаност со рекетирање е масло на ВМРО-ДПМНЕ и затоа без барам кривична одговорност со тоа што очекувам судот да потврди дека се работи за клевета, навреда и за нарушување на мојот чест и углед, истакна претседателот Зоран Заев во одговор на новинарски прашања.

Претседателот Заев, посочи дека тврдењата на потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николовски не се поткрепени со никакви докази и аргументи, и дека очекува процесот пред судот тоа и да го покаже и Николовски да биде казнет за јавно изречените клевети.

Последни вести