fbpx

ВМРО-ДПМНЕ е единствената партија што работи против здравствениот систем, единствена партија што не може да се помири што во државата почнува вакцинацијата

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

ВМРО-ДПМНЕ е единствената партија што работи против здравствениот систем, единствена партија што не може да се помири што во државата почнува вакцинацијата

ВМРО ДПМНЕ не може да се помири со фактот дека профункционира Ковакс механизмот, ВМРО ДПМНЕ не може да се помири со фактот дека од среда ќе почне вакцинација на возрасни граѓани над 75 годишна возраст, ВМРО ДПМНЕ не може да се помири бидејќи во земјава се вакцинирани здравствените работници што работат со ковид пацинети.

ВМРО ДПМНЕ не може да се помири со фактот што во земјава наскоро ќе почне масовна имунизација. ВМРО ДПМНЕ не може да се помири со фактот што денеска голем број преставници на дипломаткиот кор, СЗО, УНИЦЕФ, ООН, ја поздравија заложбата на Владата и министерот за здравство д-р Вено Филипче за борбата со пандемијата и набавката на вакцини против Ковид 19.

ВМРО ДПМНЕ е единствената партија која сака политички да профитира на сметка на макотрпната работа на здравствнеите работници, на пациентите, нивните семејства. ВМРО ДПМНЕ е единстевната партија која го поткопува здравствнеиот систем, набавката на вакцините. ВМРО ДПМНЕ е единствената партија која преку своите портали, шири лаги давајќи карактеристики кои вакцини се добри , а кои не со што ги доведува во заблуда граѓаните и прави сериозна штета и на процесот на имунизација и штети врз здравјето на граѓаните.

Затоа Христијан Мицкоски и ВМРО ДПМНЕ се казнувани од граѓаните и затоа уште долго ќе се опозиција.

Последни вести