fbpx

Мицкоски нанесува штета на националните интереси, со невистини ги поткопува државните позиции

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Христијан Мицкоски пласира тешки лаги во јавноста и ги поткопува нашите државни позиции секогаш кога државата се наоѓа во период кој е од важност за нашата европска интеграција, за нашата иднина.

Така беше и кон крајот на минатата година така е и денес.

Наместо да застане на страната на граѓаните, на страната на државните интереси, Мицкоски пласира груби лаги, манипулативни конструкции, шпекулации, си поигрува со чувствата на граѓаните, правејќи штета на процесите.

Во име на Мицкоски, Антонио Милошоски, докажаниот извор на лажни вести, осуден во Германија, против кого се водат предмети пред македонските судови, вчера пласираше невистини и тоа е доволен доказ за нивните нечесни намери.

Вистината е сосема различна. Изјавите на Милошоски кажани преку Мицкоски се апсолутно неточни.

За македонскиот јазик и идентитет ниту се разговарало, ниту ќе се разговара.

Само преку дијалог може да се дојде до решение. Неоспорлив факт е дека македонскиот јазик и идентитет не биле и никогаш нема да дозволиме да бидат на маса за преговори.

Нашиот став е јасен, разбран и поддржан од граѓаните, како и од пошироката меѓународна заедница.

Само Мицкоски се однесува деструктивно, само Мицкоски не дава поддршка.

Мицкоски се лаже ако мисли дека со рушење на државните позиции и минирање на дипломатските процеси ќе добие политички поени. Граѓаните не сакаат да се вратат назад во изолација, граѓаните сакаат напред.

Последни вести