fbpx

ВМРО-ДПМНЕ се обидува да внесе вознемиреност меѓу граѓаните, лажна вест е дека нема пасоши и лични карти

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност – реакција на прес-конференцијата на Владимир Ѓорчев од ВМРО-ДПМНЕ

Класична дезинформација на ВМРО-ДПМНЕ и неуспешен обид да внесе вознемиреност меѓу граѓаните е информацијата дека нема пасоши и лични карти.

Како што објави и Министерството за внатрешни работи, патни исправи од сите типови има во доволен број и се одговара на сите барања на граѓаните.

Поради пандемијата, речиси година и пол граѓаните не ги обновуваа патните документи и затоа сега има огромен наплив од барања за нови пасоши. За да им се излезе пресрет на граѓаните се донесе одлука за пролонгирање на важноста на пасошите за да можат сите непречено да патуваат во време на летните одмори.

Со цел побрза услуга на граѓаните, продолжено е работното време и воведено е и работење во викенд.

Услугите за граѓаните се достапни навремено, ВМРО-ДПМНЕ да престане да шири лаги и дезинформации.

Последни вести