fbpx

Битиќи на средба со граѓаните на Арачиново: Креираме програма заедно со граѓаните кои ќе ги понуди најдобрите решенија за секоја општина

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Попладнево во рамките на теренските активности „Најдоборто за нашата општина“, потпретседателот на СДСМ Фатмир Битиќи учествуваше на маалска средба со граѓаните од општина Арачиново, заедно со градоначалничката на општина Арачиново Миликие Халими и претседателот на ОО СДСМ Арачиново Агрон Халими.

Пред присутните граѓани потпретседателот Битиќи се осврна на проектите на централната власт кои реално го унапредуваат животниот стандард на граѓаните. Денес зборуваме за континуиран раст на минималната и просечна плата, постојано инвестираме во подобрување на патната инфраструктурата, во капитални проекти кои се реални и видливи.

Токму поради тоа ние зборуваме за најдоброто, за она што го креираме заедно со граѓаните.

Во однос на вложувањата за Арачиново, потпретседателот Битиќи посочи дека после подолг период локалната власт, заедно со Владата го изградија канализациониот систем долг 10 км, кој што ги поврзува околните села Орланци, Мојанци и Грушино, токму затоа секогаш го нудиме најдоброто за секоја општина, затоа што вложуваме во реални, видливи прокети.

СДСМ е постојано со граѓаните ги слушаме вашите идеи, коментарите и предлози, поради тоа СДСМ на овие локални избори ќе излезе со најдобрите решенија за секоја општина.

Последни вести